Berg u centru skandala, njegov agent tvrdi: "Ne znam ništa o tome"

Sve zbog dopinške kontrole

Berg u centru skandala, njegov agent tvrdi: "Ne znam ništa o tome"

Edmir Škorić

Švedski napadač Marcus Berg našao se u jednom nazovimo bizarnom i nesvakidašnjem skandalu koji se dogodio nakon utakmice protiv Njemačke.

Berg je pozvan od strane FIFA-ine doping kontrole na testiranja, ali umjesto što je otišao u kabinu kako bi obavio testove, napadač Švedske je ostao s novinarima. To je osobu zaduženu za sprovođenje dopinške kontrole razbijesnilo, pa je Berg sada u strahu da bi mogao biti kažnjen.

"Marcus obično obavlja razgovore s novinarima prije odlaska u doping sobu, a sada je htio da završi još neke intervjue i ja sam upitao osobu koja nas je pratila da li je to u redu. Nastala je galama, a ja sam tvrdio da postoje pravila kojih se pridržavamo, no on (član dopinške kontrole) je tvrdio drugačije", ispričao je Land Lasse Rich ispred Švedskog nogometnog saveza.

"Bio je neko važan za doping. Zapravo, nastala je zabluda. Bilo mi je smiješno, ali vidjet ćemo", rekao je Berg za TV4.

Bergov agent Steinar Dietz nema pojma o incidentu. "Nisam čuo ništa o tome i nemam nikakvih informacija. Nisam razgovarao s Marcusom nakon zadnje utakmice".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prema doktoru Sverkeru Nilssonu, stručnjaku za dopinška pravila, ne postoji rizig da bi Berg mogao biti kažnjen jer se ispostavio da je odbio da se podvrgne dopinškoj kontroli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije