Berić majstorijom donio St. Etienneu pobjedu protiv Nimesa
Berić je bio strijelac gola za pobjedu St. Etiennea

Berić majstorijom donio St. Etienneu pobjedu protiv Nimesa

S. Pašalić

St. Etienne je u 30. kolu francuskog prvenstva ugostio ekipu Nimesa i slavio sa 2:1. 

Već u 2. minuti gosti su šokirali St. Etienne nakon što je Bobichon pogodio za vodstvo Nimesa od 1:0.

Nakon toga domaći su krenuli po izjednačenje, a u 24. minuti su do njega i došli kada je Remy Cabella pogodio za 1:1.

Iako su i jedni i drugi imali još nekoliko sjajnih prilika da postignu gol, rezultat se do kraja poluvremena nije mijenjao pa se na odmor otišlo sa rezultatom 1:1.

U nastavku je Nimes puno bolje igrao i stvorio još nekoliko izglednih prilika, ali nisu uspjeli stići do vodstva.

Kazna je stigla u 82. minuti kada je Robert Berić postigao sjajan gol. Iako ga je pomoćni sudija poništio, glavni sudija je na asistenciju VAR-a ipak priznao gol i St. Etienne je poveo sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U 90. minuti Nimes je imao odličnu priliku da izjednači nakon što je Denis Bouanga u situaciji jedan na jedan s golmanom domaćih pucao u desnu stranu, ali je golman St. Etiennea izbacio loptu u korner. Do kraja se rezultat nije mijenjao pa je ekipa St. Etiennea slavila sa 2:1.

St. Etienne je ovom pobjedom preskočio Marseille na četvrtom mjestu i sada ima 49 bodova, dok je Nimes na 12. mjestu sa 37 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi