Berlusconi i Galliani se vraćaju, ali ne u Milan!

Berlusconi kupuje Monzu?

Berlusconi i Galliani se vraćaju, ali ne u Milan!

Edmir Škorić

Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi mogao bi se vratiti nogometu, ali ovaj put ne u Milan.

Berlusconi je prošle godine prodao Milan kineskim tajkunima za oko 740 miliona uera, čime je završena njegova višegodišnja vladavina na San Siru.

Pregovori oko prodaje Rossonera trajali su oko dvije godine. Dva puta su prekidani, ali je na krjau grupa investitora okupljenih oko tajkuna Yonghonga Lia preuzela klub, no i ta se priča ubrzo raspala, pa je Kinez nedavno otišao iz Milana.

A Berlusconi bi mogao da se vrati nogometnim aktivnostima i navodno je spreman da kupi Monzu. Očigledno je da mu slabi rezultati na izborima u Italiji signaliziraju da mora opet da se vrati u sportske vode, a sa sobom je spreman opet povesti Adriana Gallianija.

Galliani je bio godinama Berlusconijev ključni čovjek u Milanu i osoba koja je bila zadužena za transfere.

Prema Skyu, Peppe Di Stefano, Berlusconi i Galliani pregovaraju o kupovini Monze, koja nastupa u Seriji C.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi