Berlusconi: Pato je postao problem

Nema strpljenja više

Berlusconi: Pato je postao problem

Edmir Škorić

Milanov vlasnik Silvio Berlusconi kazao je kako je brazilski napadač Alexandre Pato "problem".

Prije nekoliko sezona Pato je bio glavni igrač Milana i nagovještavala se bogata karijera za "patka". Međutim, brojne povrede učinile su da danas Brazila bude tek prosječan napadač. 

 

Iako je postigao jedan od tri Milanova gola u važnoj pobjedi na gostovanju kod Anderlechta u Bruxellesu, s kojom su Rossoneri izborili osminu finala Lige prvaka, Pato je obnovio povredu i neće konkurirati za veliki derbi s Juventusom. 

 

Čini se da ni vlasnik kluba više nema strpljenja, te je sve izvjesnije da će Pato karijeru ubrzo nastaviti izvan Milana.

 

"Pato je problem. Stvarno se nadamo da će se jednom u potpunosti oporaviti od tih povreda. To je problem, jer je on bio jedan od Milanovih igrača s najsjajnijom budućnosti", kazao je Berlusconi. 

 

Opet će Berlusconi posjetiti trening Rossonera, baš kao i pred važno gostovanje kod Napolija, kada su crveno-crni s dva pogotka mladog Stephana El Shaarawyja stigli do boda (2:2).

 

"Bit ću danas u Milanellu jer me igrači trebaju. Jeste li vidjeli kako je momčad odgovorila nakon što sam ih prošli put posjetio?", pita se bivši premijer Italije, koji je dalje dodao:

 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Postoji potreba za moje prisustvo i ja ću momčad posjetit u Milanellu prije ove utakmice s Juventusom".

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.