Bernd Leno finale u Bakuu naziva "skandalom"

Smatra da to nije u redu

Bernd Leno finale u Bakuu naziva "skandalom"

Edmir Škorić

Golman Arsenala Bernd Leno tvrdi da je "skandalozno" igrati finale Evropske lige u Bakuu (Azerbejdžan).

Arsenal igra protiv Chelseaja finale Evropske lige 29. maja u Bakuu, a ta ideja se naravno mnogima ne dopada i mjesto odigravanja ovakve utakmice je po mnogima loš odabir UEFA-e.

Armenski reprezentativac i igrač Arsenala Henrikh Mkhitaryan ne može igrati finale jer ne može ući u Azerbejdžan zbog sigurnosnih razloga i loših političkih odnosa zemalja.

"To je skandal da on ne može igrati zbog toga, naporno radi cijelu sezonu i ne može doći do takvog finala iz političkih razloga", rekao je za Kicker prvi golman Arsenala Bernd Leno.

"Samo mi ga je žao nakon svega", dodao je Nijemac.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Leno je također odmjerio nedostatak mjesta za navijače Arsenala i Chelsea u Bakuu, a svaki klub je dobio samo 6.000 ulaznica na Olimpijskom stadionu od 68.000 sjedala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi