Bešagić: Raduju me pohvale trenera Obada, želim se okušati u jačoj sredini

Mladi vezista Iskre se uspješno vratio na teren

Bešagić: Raduju me pohvale trenera Obada, želim se okušati u jačoj sredini

Samir Mlaćo

Iako je sezona U Prvoj ligi FBiH završena u NK Iskra još uvijek ne znaju u kojem rangu bh. nogometa će nastupati naredne sezone.

To će biti poznato sredinom ove sedmice kada komisija NS FBiH donese odluku o žalbi Bugojanaca i NK Travnik na odluku o registrovanju meča NK Travnik - NK Jedinstvo službenim rezultatom 3:0 za goste.

Bilo kakva da bude odluka 'disciplinaca', Iskra će na ljeto sigurno doživjeti velike promjene u igračkom kadru. Jedan od onih koji će vjerovatno napustiti Jaklić jeste mladi vezista Armin Bešagić (19).

U drugom ove sezone Bešagić je imao problema sa povredom i njegov izostanak se mnogo osjetiou igri Plavih sa Jaklića.

"Imao sam dugu pauzu, tačnije 70 dana sam bio van terena radi povrede trbušnog zida. Poslije utakmice u Orašju u drugom kolu nastavka sezone osjetio sam bolove i od tada sam konstantno bio na fizikalnim terapijama izvan BiH. Hvala Bogu nakon 70 dana sam se oporavio i priključio se treninzima svoje ekipe. Sigurno da me ta povreda izbacila iz forme, ali sam zadovoljan svojim igrama posljednje četiri utakmice za koje sam bio spreman. Naročito posljednjom protiv Bratstva (1:0) jer sam na toj utakmici donio prevagu, asistirao za pobjedonosni pogodak. To su bile i riječi šefa struke Adisa Obada, za kojeg imam samo riječi hvale", kazao je Bešagić za SportSport.ba.

Na polusezoni je imao ponuda da napusti Jaklić, ali će se to desiti vjerovatno ovog ljeta.

"Bitno mi je da je ta povreda iza mene i da mogu nastaviti pružati svoj maksimum. Što se tiče planova za dalje, imao sam nekih ponuda ranije, a sada bih se volio okušati u nekoj jačoj sredini. Nadam se da ću donijeti pravu odluku za nastavak moje fudbalske karijere", dodao je Bešagić.

Bešagić je ove sezone upisao 20 nastupa uz jednu asistenciju, a nerijetko je dobijao pohvale protivničkih trenera koji su u njemu prepoznali kvalitetnog vezistu pred kojim je svijetla budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi