Obad: Palalić i Bešagić su podigli ritam igre, s pravom smo uložili žalbu

Šef struke NK Iskra

Obad: Palalić i Bešagić su podigli ritam igre, s pravom smo uložili žalbu

Samir Mlaćo

Iskra je sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH okončala pobjedom nad Bratstvom (1:0). Jučer su emocije kod igrača, stručnog štaba i navijača Iskre bile pomiješane, s obzirom da još uvijek poznato da li će Iskra naredne sezone igrati Prvu ligu Federacije ili Drugu ligu Zapad.

Naime, Bugojanci su uložu žalbu na odluku o registrovanju meča Travnik - Jedinstvo 0:3 za zelenim stolom, iako su Veziri na terenu slavili sa visokih 6:0.

Na Jakliću vjeruju da će pravda na kraju pobijediti i da će susret biti registrovan onako kako je i završilo nakon 90 minuta, a ne igrama van terena.

"Teška utakmica. Nama je pobjeda bila imperativ da bi se nadali nekom ishodu, a s pravom smo uložili žalbu. Nadamo se da će komisija Saveza odlučiti u našu korist. Mlada smo ekipa, pritisak je uvijek i ja im čestitam od srca. Bugojno zaslužuje klub u Prvoj ligi Federacije", kazao je šef struke NK Iskra Adis Obad.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ja se mogu zahvaliti na gostoprimstvu u Bugojnu, a o mojoj sudbini odlučuje situacija i Uprava kluba. Bugojno ima talentovanih igrača, to su danas pokazali Palalić i Bešagić koji su ušli i podigli ritam igre, ali im fali malo više iskustva u Prvoj ligi Federacije da bi postali vrhunski igrači", jasan je bio Obad o pitanju svog statusa te igračkom kadru Bugojanaca.

Junak jučerašnje pobjede NK Iskra bio je stoper Vlado Koprivica.

Top Komentari

Gari Garinča
Aca majstore, izvukao si maksimum od ove mlade ekipe. Čestitam i sretno u nastavku trenerske karijere.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi