Bešić čeka prve minute: Sheffield je ono što mi je trebalo

Bh. fudbaler danas debituje

Bešić čeka prve minute: Sheffield je ono što mi je trebalo

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić danas bi trebao ubilježiti prve minute za svoj Sheffield.

Nakon što je postalo jasno kako u Evertonu ne računaju na njegove usluge, tokom ljeta Bešić je odlučio da ide na novu posudbu, ali u Premier ligu gdje će u narednih godinu dana igrati za Sheffield.

Onim što je Bešić dosad pokazao kroz treninge u ovom klubu su više nego zadovoljni, a po prvi put domaćim navijačima će se predstaviti već danas, kada u okviru EFL Cupa njegov tim čeka Blackburn.

"Dosad sam s klupe gledao dvije utakmice i mogu slobodno reći da s nestrpljenjem čekam debi, da osjetim teren po prvi put", ispričao je Bešić za britanske medije, pa nastavio:

"Ovdje sam dvije sedmice i prilično dobro sam se prilagodio. Sretan sam što sam došao u Sheffield, jer mislim da će mi taj tim po mnogo čemu odgovarati. Kada sam bio u Middlesbroughu igrali smo defanzivno, no ko pratio kako sam igrao u Evertonu prije povrede, zna da volim igrati jako i naprijed. Biti agresivan, igrati brzo, ulaziti u duele... To je upravo ono što u Sheffieldu traže i zbog toga sam sretan."

Pohvalio se Bešić i kako jednako kvalitetno može igrati na više pozicija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ranije sam igrao kao 'šestica', odmah ispred odbrane, ali sam se okušao i nešto ofanzivnije. Ma, mogu igrati bilo gdje. Želim to da pokažem i pomognem Sheffieldu."

Otkrio je Bešić i kako i dalje živi u hotelu, te da još nije pronašao kuću za svoju porodicu, a dotad naporno trenira i nada se da će u narednom periodu biti standardan član udarne postave novog premierligaša.

Top Komentari

Fce
Sretno momcino igracina si samo naprijed
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi