Bešić i društvo poraženi od Wolverhamptona u derbiju

Championship

Bešić i društvo poraženi od Wolverhamptona u derbiju

Edmir Škorić

U 39. kolu engleskog Championshipa Middlesbrough je u derbiju ugostio Wolverhampton, a na kraju je gostujući tim odnio pobjedu rezultatom 2:1.

Wolves je prvi na tabeli i sada ima šest bodova više od Cardiffa, a čak 13 od Fulhama i po svemu sudeći Vukovi se vraćaju u Premier ligu.

Middlesbrough juriša šesto mjesto i plasman u doigravanje, pa je današnji poraz na Riversideu, makar i od lidera tabele, loš za domaći tim.

Golove za Wolves postigli su Costa u 32. i Cavaliero u 37. minuti, a u nastavku Neves i Doherty su isključeni kod gostiju, no to nije pomoglo Middlesbroughu, koji je jedino uspio zabiti utješni gol u 95. minuti preko Bramforda.

Svih 90 minuta za domaćina odigrao je naš Muhamed Bešić, ali nije puno pomogao šestoplasiranoj ekipi Championshipa.

Milan Đurić je odigrao 15-ak minuta u remiju Barnsleyja i njegovog Bristol Cityja (2:2), dok je Mario Vrancić odigrao 84 minute u porazu Noriwcha od Fulhama.

Championship, 39. kolo:
Middlesbrough - Wolves 1:2 (Bramford 95/ Costa 32, Cavaleiro 37)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije