Muhamed Bešić seli u Championship?
Bh. reprezentativac primoran je da napusti Everton ukoliko želi igrati do kraja sezone

Ide na posudbu

Muhamed Bešić seli u Championship?

E. Čaušević, foto: EPA

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić nalazi se na izlaznim vratima Evertona jer je jasno da Sam Allardyce neće računati na njegove usluge u nastavku sezone. Bešić na stolu ima nekoliko ponuda, ali prema svemu sudeći ostat će u Engleskoj.

Bešić je u dosadašnjem dijelu sezone imao minimalnu minutažu u Evertonu i jasno je da mora promijeniti klub ukoliko želi igrati. Bh. reprezentativac nalazi se na meti nekoliko evropskih klubova, no mediji na Otoku prenijeli su danas da će Bešić ostati u Engleskoj.

Kako piše TEAMtalk, interes za bh. reprezentativca pokazao je i jedan klub iz Championshipa, a radi se o Middlesbroughu. Čelnici ovog kluba već su kontaktirali Everton i poručili da su zainteresovani za Bešića.

Middlesbrough je spreman da dovede bh. fudbalera na posudbu do kraja sezone s opcijom da otkupe njegov ugovor na ljeto ukoliko se Bešić dokaže u dresu ovog kluba. Trener Middlesbrougha, Tony Pulis, izjavio je da ovaj klub neće trošiti novac u januaru, te da im je cilj da dovedu nekoliko pojačanja na posudbu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi