Fudbaler Ferencvaroša stigao na pripreme

Bešić: Nisam očekivao poziv u reprezentaciju

Među posljednjima na pripreme danas je u hotel Hercegovinu stigao mladi fudbaler mađraskog Ferencvaroša Muhamed Bešić, povratnik u bh. selekciju, a prije negoli se jjavio selektoru Sušiću razgovarao je sa ekipom portala SportSport.ba.

"Moram vam iskreno reći da mi je mnogo drago kada sam čuo da sam pozvan u reprezentaciju. Nisam očekivao, ali mi je ipak mnogo drago", rekao je Bešić po slijetanju na aerodrom u Sarajevu.

O očekivanjima na Svjetskom prvenstvu fudbaler mađarskog Ferencvaroša kaže:

"Glupo je meni sada govoriti. Nisam igrao cijele kvalifikacije, ali ako budemo skoncentrisani mislim da možemo napraviti dobar rezultat".

Prilikom objavljivanja spiska selektor Sušić je za Muhameda Bešića rekao da je jedan od onih fudbalera koji su u stanju čuvati najopasnijeg fudbalera Argentine Lionela Messija.

"Suvišno je pričati o Messiju, ali drago mi je što me selektor tako cijeni, i kada tako nešto kaže to je sigurno velika stvar. Ne znam šta sada reći za Messija, svaki komentar je suvišan. Ipak, ako se to desi i dobijem šansu sigurno bih dao sve od sebe", kazao je Bešić.

Nekadašnji fudbaler HSV proglašen je za jednog od najboljih igrača mađarskog fudbalskog šampionata, a o sezoni u Mađarskoj i svojoj formi rekao je:

"Zadovoljan sam, tačno je dvije godine kako sam u Ferencvarošu. Dobro mi ide sve, igram odlično, ali ne znam šta će se desiti poslije Svjetskog prvenstva. Ipak, očekujem da ću se vratiti u Ferencvaroš, gdje mi je inače super"

Bešićev klub preuzeo je Thomas Doll, a Muhamed ima visoko mišljenje o njemačkom stručnjaku.

"On je odličan čovjek, i trener isto tako. Ostvarili smo osam pobjeda za redom što je svakako dobar rezultat, te smo trenutno treći i borimo se za izlazak u Evropu", istakao je povratnik u najbolju bh. selekciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U redovima gradskog rivala nastupa Asmir Suljić, nekadašnji fudbaler Sarajeva. Iako su im klubovi rivali, Bešić kaže kako se s vremena na vrijeme vidi sa zemljakom koji nosi dres ljutog rivala.

"Vidimo se nekad. Dobar je igrač Suljić, iako je imalo malo problema, nije igrao najbolje, ali se sada navikao i super mu ide", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba Muhamed Bešić, fudbalski reprezentativac BiH koji je od danas na raspolaganju selektoru Zmajeva Safetu Sušiću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.