Bešić oduševio: "Igrač iz mađarske lige zaustavio Messija"
Foto: EPA

Svijet zaluđen bh. reprezentativcem

Bešić oduševio: "Igrač iz mađarske lige zaustavio Messija"

Edmir Škorić

Muhamed Bešić je odigrao vrhunsku utakmicu protiv Argentine, te pokazao da je klasa.

Bešićevom partijom zaluđen je cijeli svijet. Iako igra u mađarskom Ferencvarosu, učinio je maltene nevidljivim ponajboljeg nogometaša svijeta, Lionela Messija, pa i pored činjenice da je ovaj postigao prelijep gol za 2:1. 

No, i u toj akciji, kada je Messi matirao Asmira Begovića, Bešića je omeo njegov suigrač Ermin Bičakčić. Inače, nema sumnje da bi Messijev pokušaj bio izblokiran.

"Žao mi je, no ovakva klasa više neće igrati u mađarskoj ligi", komentarisao je Muhamedov nastup urednik mađarskog HungarianFootballa Tomasz Mortimer.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Navijači BiH su toliko oduševljeni da su se po društvenim mrežama pojavili zanimljivi statusi kao "Voda pokriva 71 posto Zemljine površine, ostalo pokriva Bešić". 

Strani novinari ne mogu da vjeruju kako je jedan "običan igrač iz mađarske lige" zaustavio Messija, veliku zvijezdu Barcelone i ovogodišnjeg Mundijala u Brazilu. Veliki je broj klubova koji se zanimaju za Bešića, pa je izvjesno da će po okončanju SP-a zaigrati u nekoj od liga petica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.