Bešićev Middlesbrough u play offu

Veliki uspjeh tima Tonyja Pulisa

Bešićev Middlesbrough u play offu

O. Lekić

Middlesbrough je jučer na svom Riversideu bio bolji od Millwalla.

Fudbaleri Middlesbroughta su jučerašnjom pobjedom na svom terenu protiv direktnog konkurenta ekipe Millwala rezultatom 2:0, kolo prije kraja osigurali doigravanje za plasman u Premier ligu.

Assombalonga i Howson su bili strijelci u 12. , odnosno 66. minutu susreta.

Middlesbrough sada ima pet bodova prednosti u odnosu na Preston koji je prvi ispod crte i po svemu sudeći će ekipa našeg Muhameda Bešića koplja ukrstiti sa ekipom Aston Ville.

Posljednje kolo će nam dati odgovor ko će biti posljednji učesnik doigravanja, a u najboljoj poziciji je Derby County, koji u posljednjem kolu na svom terenu dočekuje ekipu Barnsleya koja se grčevito bori za opstanak. Ekipa Josea Moraisa je samo mjesto iznad crte koje vodi u niži rang samo iz razloga što ima bolji međusobni skor u odnosu na Burton.

Nema sumnje da će sve prštati u posljednjem kolu regularne sezone engleskog Championshipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi