Huligan koji je udario igrača Bešiktaša saznao svoju kaznu: Mnogi kažu da je sjajno prošao

Nakon skandala u nedjelju

Huligan koji je udario igrača Bešiktaša saznao svoju kaznu: Mnogi kažu da je sjajno prošao

Eldar Ganibegović

Nedjelju u turskom fudbalu obilježio je veliki skandal.

Poslije kraja utakmice Ankaragucu - Bešiktaš u kojoj su gosti slavili rezultatom 2:3, nastao je veliki haos.

Jedan od navijača domaće ekipe je utrčao i teren te je uspio udariti Cenka Tosuna, nakon čega su intervenisali ostali igrači te su zaštitari napadača izveli van terena.

[twitter]https://twitter.com/berkeatamanjk/status/1566650823022608386?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1566650823022608386%7Ctwgr%5Ec15b15074408ce17b78282bd37a7d272fdfc055a%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.digisport.ro%2Ffotbal%2Fsuper-lig%2Fpedeapsa-primita-de-fanul-din-turcia-care-i-a-atacat-pe-jucatorii-lui-besiktas-1895943[/twitter]

Agresivni navijač koji je nasrnuo na igrače Bešiktaša saznao je svoju kaznu. Pušten je iz policijskog pritvora, ali će morati redovno odlaziti u posjete radi "izvještaja".

Turski mediji također napominju da je navijaču zabranjen izlazak iz zemlje. Vjerovatno će dobiti i doživotnu zabranu dolaska na turske stadione.

Oglasi

Mnogi ovu kaznu ocjenjuju kao premalu i neadekvatnu, no to ćemo prepustiti vama na vlastiti sud.

Što se tiče samog incidenta, komentarisao ga je i sam Cenk Tosun. 

"Sreća pa sam ja napravio korak naprijed i mene je napadač udario, ovako je mogao udarici Saliha Ucana u kuk i završiti mu karijeru na licu mjesta", rekao je Tosun nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Brazilac Josef de Souza je intervenisao te odbacio napadača, a interesnatno da mu je sudija dao crveni karton što je zaštitio saigrača.

"Stvarno ne razumijem crveni karton. Mene će neko udarati, a ja ću stajati i gledati. Ne znam kako to ide?", zapitao se razočarani Tosun.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi