Bešiktaš nastavio utrku sa Galatom

Nova pobjeda šampiona

Bešiktaš nastavio utrku sa Galatom

Bešiktaš je u posljednjoj utakmici 5. kola turske Super Lige na svom terenu savladao Konyaspor sa 2:0 i tako došao do svoje četvrte pobjede u sezoni.

Strijelci za dvostrukog uzastopnog šampiona Turske bili su Cenk Tosun u 10. i Ricardo Quaresma u 66. minuti, koji su pogađali za rutinsku pobjedu crno-bijelih.

U ekipi Konyaspora ni danas nije bilo povrijeđenog Amira Hadžiahmetovića, dok je drugi bh. fudbaler Deni Milošević u igru ušao u 71. minuti.

Bešiktaš nakon četiri kola ima 13 bodova, koliko i gradski rival Galatasaray, i ova dva tima zauzimaju prve dvije pozicije u Super Ligi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

S druge strane, Konyaspor igra lošu sezonu i ovo mu je treći uzastopni poraz. Ovaj tim zauzima tek 15. mjesto na tabeli sa istim brojem bodova (3) kao i Antalyaspor, koji je u zoni ispadanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi