Bešiktaš doživio prvi poraz u prvenstvu, Miralem Pjanić napustio teren zbog povrede
Foto - Screenshot

Altay pobijedio prvaka

Bešiktaš doživio prvi poraz u prvenstvu, Miralem Pjanić napustio teren zbog povrede

M. Šljivak

Altay je savladao Bešiktaš rezultatom 2:1 u prvom susretu 7. kola turske Super lige, a u ovom duelu povredu je doživio reprezentativac BiH Miralem Pjanić.

Oba tima su ofanzivno ušla u meč. Bilo je odličnih šansi na obje strane, a Bešiktašu je poništen gol 20. minuti. Pjanić je ubacio iz kornera, a Karaman e postigao gol rukom i VAR ga je poništio.

Novi problem za ekipu Sergena Yalcina stigao je u 32. minuti. Miralem Pjanić se povrijedio i morao je napustiti meč. Prve informacije govore da se radi o povredi zadnje lože.

Na odmor se otišlo bez golova, a samo što je počelo drugo poluvrijeme Bešiktaš stiže do gola. Guven Yalcin koji je ušao umjesto Pjanića postigao je pogodak za vodstvo Bešiktaša od 1:0.

Radost gostiju trajala je samo deset minuta. Kappel je u 57. minuti postigao gol za 1:1 nakon odlične asistencije Bambe.

Oglasi

Bešiktaš je do kraja imao bolje šanse za postizanje golova. Međutim, falila je završnica, da bi u 88. minuti došla kazna za promašaje. Daouda Bamba je izbjegao ofsajd zamku i matirao je Gunoka za pobjedu Altaya od 2:1.

Altay je ovom pobjedom barem nakratko preuzeo vrh tabele sa 15 bodova, Bešiktaš ima bod manje i ovo im je prvi poraz u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super liga, 7. kolo:

Altay - Bešiktaš 2:1

Top Komentari

87618
Kako Pjanic zaigra za Besiktas , izgleda ovi vise izgubili nego pobjedili utakmica :)
1 4
CapitalCityBoys
?.....Hitna upomoc
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije