Bešiktaš razbio Rizespor
Bešiktaš je slavio sigurnu pobjedu, ali mu je bilo lakše jer su dvojica nogometaša Rizespora isključena zbog kartona

Turska Super liga

Bešiktaš razbio Rizespor

E. Škorić

U 10. kolu turske Superlige Bešiktaš je deklasirao Rizespor s 4:1.

Nogometaši Bešiktaša na svom su terenu došli do uvjerjive pobjede, ali imali su i malu "pomoć" u vidu dva isključenja gostujućih igrača.

Počelo je golom Pektemeka već u trećoj minuti, a u 10. Ovacikli kod gostiju dobija direktan crveni karton.

Pektemek je drugim golom u 40. minuti udvostručio prednost domaćeg tima, ali autogolom Roca u 50. minuti Rizespor se vraća.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Desetak minuta kasnije Quaresmin penal je odbranio goman gostiju, a Saadane za svega 30-ak sekundi dobio dva žuta kartona, pa je isključen. Prvi zog faula za penal, drugi zbog prigovora.

Erkin i Love su do kraja meča ovjerili pobjedu Bešiktaša, koji je sada četvrti sa 18 bodova, a ispred su Basaksehir (21), Kasimpasa (19) i Galatasaray (19). Rizespor ima osam bodova i nalazi se u opasnoj zoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi