Besiktas remizirao na gostovanju kod Akhisara

Turska Super liga

Besiktas remizirao na gostovanju kod Akhisara

D. Vejo

Fudbaleri Besiktasa praktično nalaye se na korak do osvajanja titule, ali lider turskog prvenstva danasnije uspio da zabilježi nova tri boda na gostovanju kod ekipe Akhisara gdje su odigrali 3:3 (1:1).

U prvom poluvremenu viđen je dobar fudbal. Prvo je Gomez već u 15. minuti meča doveo Besiktas u vodstvo, da bi domaćin stigao do izjednačenja u samom finišu prvo dijela. Pogodak za Akhisar postigao je Rodallega.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti. U toku je 47. minut a strijelac za goste je Sahan koji donosi prednost svom timu. Ipak, Rodallega se ponovo pobrinuo ya iyjedna;enje. Svoj drugi gol na utakmici postiže u 54. minuti.

Ali on tu nije stao. Želio je hettrick. To je i ostvario u 78. minuti kada treći put loptu iza leđa šalje nemoćnom Zenginu. Gosti nisu dozvolili iznenađenje, pa su tako u 90. minuti pogotkom Tosuna postavili konačnih 3:3.

Besiktas je i nakon remija ostao lider na tabeli, dok se Akhisar nalazi na šestoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti