Fenerbahce remijem korak dalje od titule

Turska Super liga

Fenerbahce remijem korak dalje od titule

D. Vejo

Fudbaleri Fenerbahcea su u okviru 27. kola Turske Super lige, odigrali 0:0 na svom stadionu protiv petoplasirane ekipe na tabeli Osmanlispora, čime zaostaju tri boda za vodećim Besiktasom.

Iako su žuto-crni dobro otvorili meč, nisu tokom prvih 45 minuta napravili ni jednu konkretnu akciju koja bi gol protivnika mogla ozbiljnije ugroziti. 

Drugi dio meča, donio je nešto bolju igru domaćina. Najviše je prijetio Nani, koji je u 62. minuti zamijenio Potuka. 

Fudbaleri Fenerbahcea imali su posjed lopte, kao i inicijativu tokom većeg dijela meča ali nikako nisu mogli da pronađu riješenje za protivničke mrežu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nakon ovog remija, Fener se nalazi na drugoj poziciji odmah iza Besiktasa sa 60 osvojenih bodova, dok je Osmanlispor na petom mjestu sa 40.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Avdija Vršajević koji brani boje Osmanlispora, meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi