Bešiktaš u derbiju bolji od Fenerbahčea

Bešiktaš u derbiju bolji od Fenerbahčea

Midhat Šljivak

Bešiktaš je u velikom derbiju play-offa za prvaka Turske savladao na svom Inonu stadionu ekipu Fenerbahčea s minimalnih 1:0.

U veoma dobrom susretu gdje su oba tima mogla postići po nekoliko pogodaka, na kraju je postignut samo jedan i to u mreži Fenerbahčeovog golmana Volkana Demirela. 

 

Trenutak odluke se desio u finišu prvog pluvremena. Igrao se 45. minut susreta kada Portugalac Ricardo Quaresma pronalazi svog sunarodnjaka Huga Almeidu, koji glavom postiže gol za vodstvo Bešiktaša od 1:0. 

 

Drugo poluvrijeme donijelo je našto bolju igru Fenerbahčea. Propustili su gostujući fudbaleri nekoliko dobrih prilika za izjednačenje rezultata, ali napadači Fenera jednostavno večeras nisu mogli do gola, a odlično je branio i golman Bešiktaša Gonen.

 

Na kraju je ostalo 1:0 za Bešiktaš, što je omogućilo trećem istanbulskom timu Galatasarayu da zadrži prednost na vodećoj poziciji sa 46 boda, tri više od Fenerbahčea. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

Bešiktaš je sa ova tri boda ostao četvrti, ali se približio Trabzonsporu koji je treći na samo jedan bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.