Bešiktaš bez problema savladao Yeni Malatyaspor, Pjanić fantastičan na debiju

Bh. veznjak upisao asistenciju

Bešiktaš bez problema savladao Yeni Malatyaspor, Pjanić fantastičan na debiju

Endin Čaušević

Fudbaleri Bešiktaša večeras su na svom stadionu pobijedili Yeni Malatyaspor sa 3:0 u okviru četvrtog kola turske Superlige.

Bešiktaš je bez većih problema stigao do nova tri boda, a meč je obilježio Miralem Pjanić koji je odigrao fantastično u svom debiju za klub iz Istanbula.

Domaći su poveli već u sedmoj minuti kada je Pjanić fantastično asistirao za Batshuayija koji je izašao sam ispred golmana gostujuće ekipe i pogodio je za 1:0 i veliko slavlje na tribinama.

Samo tri minuta kasnije bilo je 2:0 za Bešiktaš. Ovaj put u centru pažnje našao se N'Koudou koji je natrčao na odbijenu loptu i udvostručio je prednost svoje ekipe.

Bešiktaš je pitanje pobjednika riješio već u 52. minuti. Golman gostiju je napravio veliku grešku kada je prilikom ispucavanja lopte pogodio Batshuayija, a nakon toga lopta je završila u mreži za 3:0.

Do kraja utakmic erezultat se nije mijenjao i Bešiktaš je zasluženo uspio da slavi i upiše nova tri boda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pjanić je iz igre izašao u 68. minuti i dobio je velike ovacije s tribina jer je pokazao već u prvoj utakmici da će biti veliko pojačanje za Bešiktaš.

Bešiktaš je nakon četiri kola prvoplasirani sa deset bodova koliko ima i Konyaspor. Ekipa Yeni Malatyaspora je na devetoj poziciji sa šest osvojenih bodova.

Top Komentari

Ters
e da si tako igrao u Barsi ....
0 7
Maatija
Ma ovdje u ovih 20 sekundi videa se već vidi da je motivisan ha ja
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi