Pjanić o Messijevom 'posebnom daru': To je nešto nevjerovatno
Foto - EPA

Usporedio Cristiana i Lea

Pjanić o Messijevom 'posebnom daru': To je nešto nevjerovatno

M. Šljivak

Miralem Pjanić jedan je od rijetkih fudbalera koji je imao priliku da igra sa Cristianom Ronaldom i Lionelom Messijem.

Tokom boravka u Juventusu Pjanić je na terenu jako dobro sarađivao sa Ronaldom, dok se u Barceloni uz Messija nije previše naigrao zahvaljujući treneru Ronaldu Koemanu, koji ga je mnogo češće držao na klupi.

Pjanić je za Tuttosport govorio o Messiju i Ronaldu i usporedio je ove dvije legende svjetskog fudbala.

"Sretan sam što sam imao priliku igrati sa dvojicom nestvarnih igrača", rekao je Pjanić i nastavio je:

"Leo i Cris su potpuno različiti, ali imaju i dosta sličnosti. Obojica žive za pobjede, pa čak i na treninzima. Cristiano pazi na svaki detalj, ali nemojte misliti da Messi ne radi jako. On ima poseban dar - uspijeva u svemu sa nevjerovatnom jednostavnošću", rekao je Pjanić i zatim je dao primjer:

Oglasi

"Recimo slobodni udarci. Ja sam ih stalno vježbao, a Leo jedva da je i šutirao na treninzima. Na utakmicama bi ih zatim lagano zabijao. Nevjerovatno", rekao je bh. veznjak.

Nije Pjanić želio da bira između ove dvojice.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Messi ili Ronaldo? Ja ću reći Dybala. Sa njim sam najviše uživao".

Messi i Ronaldo su na opšte iznenađenje napustili Barcelonu i Juventus ovog ljeta, baš kao i Miralem Pjanić koji je pojačao Bešiktaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi