Besiktasu samo bod na gostovanju kod Rizespora

Super liga Turske

Besiktasu samo bod na gostovanju kod Rizespora

Besiktas nije uspio opravdati ulogu favorita u utakmici 25. kola Super lige Turske na gostovanju kod Rizespora.

U dosta zanimljivom meču konačan rezultat glasio je 2:2. Poveo je Besiktas preko Pektemeka već nakon šest minuta utakmice, da bi gosti do odlaska na odmor u potpunosti preokrenuli rezultat.

Prvo je sedam minuta kasnije na 1:1 iz penala izjednačio Kweuke, da bi strijelac za vodstvo Rizespora također iz penala bio Adnan. Pektemek je svojim drugim pogotkom početkom drugog poluvremena postavio konačnih 2:2.

Besiktas je i dalje na trećem mjestu, sada sa 47 bodova, dok je Rizespor šesnaesti sa 26. U drugom susretu igranom danas Akhisar i Antalyaspor remizirali su bez pogodaka.

Ivan Sesar zamijenjen je na poluvremenu u domaćem timu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super liga Turske, 25. kolo:

Rizespor – Besiktas 2:2 (Kweuke 13. – pen, Adnan 26. – pen/Pektemek 6., 51.)
Akhisar – Antalyaspor 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.