Bešiktašu turski Kup

Bešiktašu turski Kup

Adnan Beganović

Momčad Bešiktaša pobjedila je Fenerbahce (4:2) u finalnoj utakmici turskog fudbalskog Kupa, odigranoj na prepunom stadionu "Izmir Ataturk" u Izmiru.

Bešiktaš je puno bolje otvorio utakmicu i već nakon šest minuta imali su rezultatsku prednost. Pogodak za 1:0 postigao je Yusuf, a u 27. minuti Guiza pogađa za 1:1.

Utakmicu je odlučio brazilski napadač u dresu Bešiktaša, Bobo, sa dva pogotka, prvi je zabio u 56., a drugi u 73. minuti.

Za velikih i nedostižnih 4:1 zabija Hološko u 80., dok počasni pogodak za Fenerbahce postiže Alex iz jedanaesterca u sudijskoj nadoknadi vremena.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bešiktašu je ovo sedmi Kup u istoriji, a u ovoj sezoni imaju priliku za dvostruku krunu, budući da su vodeći na tabeli u prvenstvu, s dva boda prednosti nad Sivassporom nakon 31. odigranog kola.

Turski fudbalski Kup, finale:
Bešiktaš – Fenerbahce 4:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti