Šerbečić: Nama na terenu znači podrška navijača, ali na neke stvari ne možemo utjecati
Besim Šerbečić jedan je od najboljih igrača FK Sarajevo. Za SportSport.ba je najavio današnji meč protiv Zrinjskog, te naglasio da je imperativ borba za Evropu. Dotakao se i situacije s navijačima.

Defanzivac Sarajeva pred duel sa Zrinjskim

Šerbečić: Nama na terenu znači podrška navijača, ali na neke stvari ne možemo utjecati · Intervju

E. Ganibegović

FK Sarajevo u finiš sezone u kojoj je imao dosta oscilacija ulazi s velikim šansama da ipak izbori Evropu. Danas igra i na papiru najteži meč do kraja sezone, gostuje Zrinjskom. O toj utakmici, ali i nekim drugim stvarima je za SportSport.ba govorio stub odbrane ovog tima i povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Besim Šerbečić.

Prije tri dana Sarajevo je u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine s minimalnih 1:0 savladalo Tuzla City uz po neopravdano poništen pogodak na obje strane, a onaj poništen Tuzlacima izazvao je mnogo bure u bh. javnosti.

"Svjesni smo da nismo odigrali baš najbolju utakmicu, ali najvažnije je da smo osvojili tri boda. U nekim utakmicama odigraš dobro, ali izostanu bodovu. Najsvježiji primjer toga je utakmica protiv Sloge Doboj, gdje smo imali nekoliko izglednih prilika, a osvojili samo jedan bod. Tako da igru briši, bodove piši."

Bez nekoliko ključnih igrača kao što su Ziljkić, Avramovski i Vrančić Sarajevo će se danas suprotstaviti Zrinjskom kojem bi eventualna pobjeda značila i matematičku ovjeru nove titule. U posljednjoj utakmici ova dva tima Mostarci su relativno lagano došli do trijumfa, no Sarajevo do kraja više nema šta da kalkuliše.

"Bez obzira na to protiv koga igramo, mi u svakoj utakmici do kraja moramo tražiti bodove i ići na pobjedu", kratko i jasno je rekao Šerbečić.

Sarajevo mora osigurati treće mjesto ako želi biti sigurno u Evropi i ne gledati na to šta će Velež uraditi u finalu kupa i na kojoj poziciji biti. Šerbečić se nada da će obradovati navijače.

Oglasi

"Činjenica je da smo na zadnjih pet utakmica osvojili 13 bodova i smatram da smo na dobrom putu i da imamo pravo nadati se Evropi. Sada nam dolaze najvažnije utakmice u kojima igramo protiv direktnih konkurenata, koje će odlučiti putnike u Evropu. Nadam se da ćemo se na kraju radovati i time obradovati naše navijače."

Međutim, situacija s navijačima nije najbolja. Horde zla bojkotuju i ne dolaze na domaće utakmice. Takav slučaj je bio prije tri dana kada je na Koševu gostovao City, ali paradoksalno s tim, ta utakmica je sa 7.300 navijača bila najposjećenija u minulom kolu.

Ipak, i oni navijači koji su došli podržati voljeni klub, nisu podržali šefa stručnog štaba Mirzu Varešanovića, te su skandiranjem tražili njegov odlazak uprkos dobrim rezultatima koje pravi. 

"Nama na terenu podrška navijača znači dosta. Daju nam dodatni impuls i vjetar u leđa. Ima stvari na koje mi ne možemo utjecati, a to je u ovom slučaju bojkot, tako da se moramo skoncentrisati na naš posao, a to je teren. Bio bih sretan da do kraja imamo podršku, jer to će nam sigurno dosta značiti", istakao je 194 centimetra visoki stoper Sarajeva.

On je zimus stigao u bordo klub iz norveškog Aalesunda za obeštećenje od 200.000 eura i za sada opravdava epitet velikog pojačanja. Odigrao je maksimalnih 810 minuta do sada, bio i kapiten na nekim utakmicama, no svojim igrama nije najzadovoljniji.

Oglasi

"Svojim igrama nikad nisam baš najzadovoljniji. Sigurno da mogu još dosta bolje."

Podsjetimo, današnja utakmica Zrinjskog i Sarajeva igra se u Čitluku s početkom u 16 sati, a Besim Šerbečić svakako bi trebao zauzeti svoje mjesto u početnoj postavi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovu utakmicu Sarajevo dočekuje na četvrtom mjestu s 42 boda koliko ima i treći Željezničar, dok po bod manje imaju Široki Brijeg i Velež koji igraju međusobni meč na Pecari od 18:30, te će se između ova četiri tima voditi velika bitka za Evropu.

Titula je u rukama Zrinjskog, dok je vrlo vjerovatno drugo mjesto rezervisano za Borac koji ima 49 bodova i sutra u Banjoj Luci dočekuje Željezničar. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Danas sudar dva najveca BH kluba! Neka pobjedi bolji.
3 0
plemic
šerbećiću, vi možete računati samo na poraz. ako se kladiš igraj 1.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi