Rendulić nema kalkulacija: Pobijediti Sarajevo i tako osvojiti novu titulu!

Sutra se igra derbi

Rendulić nema kalkulacija: Pobijediti Sarajevo i tako osvojiti novu titulu!

Eldar Ganibegović

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se već sutra utakmicama 28. kola, a od 16 sati će se u Čitluku sastati Zrinjski i Sarajevo. Ako Plemići pobijede, i matematički će osigurati titulu prvaka Bosne i Hercegovine, što je i želja Krunoslava Rendulića koji je govorio na današnjoj press konferenciji.

Osvrnuo se šef stručnog štaba Zrinjskog na utakmicu protiv Veleža koju je Zrinjski pobijedio s 0:1 prije dva dana na stadionu Rođeni. 

"Prošlu prvenstvenu utakmicu riješili smo u svoju korist, 60 minuta smo apsolutno dominirali, ali sada se okrećemo novom izazovu. Utakmica protiv Sarajeva neće biti ni malo lagana, oni su zadnjih pet utakmica u pozitivnom nizu, ali smo i mi i nadam se da ćemo ponovno pružiti dobru igru i ubilježiti pobjedu, još malo produžiti pobjednički niz, te matematički osigurati naslov prvaka BiH", istakao je Rendulić u uvodu. 

Igra se u ritmu srijeda-subota, ali za Rendulića to nije nikakvo opravdanje za eventulani loš rezultat. Svjestan je da je svima isto:

"Šta je tu je, moramo se prilagoditi satnici onakvoj kakva je, normalno je da se umor osjeća, ali radimo na tome da ih maksimalno osvježimo i da budemo sutra na nivou."

Upitni za sutrašnju utakmicu protiv Sarajeva su Memija i Zlomislić:

"Memija se jučer priključio treninzima, vidjet ćemo koliko je viroza na njega ostavila traga, Zlomislić je nešto bolje, a nakon današnjeg treninga znat ćemo hoće li biti u konkurenciji za utakmicu ili ne. Ostali koji imaju sitne povrede još uvijek nisu spremni za utakmice, ali to ide u dobrom smjeru, nadam se da će biti spremni za iduće kolo protiv Posušja ili ono nakon, protiv Slobode."

"Naslov prvaka sa Zrinjskim je veliki uspjeh. Prije svega, to bi bilo značajno za cijeli klub jer nije lako ponoviti takav uspjeh dva puta za redom, a isto tako i za mene: to će mi biti prva titula prvaka u trenerskoj karijeri, tako da je to sigurno i za mene lično lijep uspjeh", kazao je Rendulić, pa zaključio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Stalno ponavljam da su igrači ti koji su iznijeli najveći teret i oni su najviše zaslužni za ove rezultate, to je radna i karakterna grupa koja je fokusirana tako da sam siguran da nećemo imati nikakvih problema što se tiče takmičarskog naboja u utakmicama koje slijede. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i nadam se da ćemo sutra uz njihovu pomoć doći do pobjede i potvrde naslova."

Podsjetimo, sutrašnja utakmica igra se od 16 sati, a u isto vrijeme igraju se i mečevi Leotar - Sloboda i Tuzla City - Posušje, dok se od 18:30 na Pecari sastaju Široki Brijeg i Velež. Za četvrtak su planirani mečevi Igman - Sloga i Borac - Željezničar. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
ve
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi