Besim Šerbečić novi igrač FK Sarajevo!

Otkupljen ugovor od Aalesunda

Besim Šerbečić novi igrač FK Sarajevo! · Zvanično

E. Oštraković

Besim Šerbečić novi je igrač FK Sarajevo, a sada je to konačno zvanično potvrdio njegov novi tim u koji je stigao iz Aalesunda.

Ovaj nogometaš je bio član šampionske generacije iz sezone 19/20, a tada je u Sarajevu bio kao posuđen igrač iz Rosenborga.

Sada Besim ne dolazi u Sarajevo kao posuđen igrač, već je njegov novi klub otkupio ugovor od Aalesunda, te je ovja nogometaš završio svoju karijeru u Norveškoj.

Tamo je proveo četiri godine u kojima je sa Rosenborgom uspio osvojiti titulu prvaka, Kup, ali i Superkup Norveške.

Igrao je za sve omladinske selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine, a upisao je i debi za A selekciju u okviru Lige nacija protiv Rumunije u septembru prošle godine.

Kada je prvi put boravio na Koševu, Šerbečić je odigrao 36 zvaničnih utakmica za Sarajevo, te je bio jedan od miljenika navijača.

U tih 36 utakmica Šerbečić je postigao dva gola, a najviše ga je osim kvaliteta krasile velika požrtvovanost zbog koje su ga navijači ovog kluba zavoljeli.

Šerbečić je dao izjavu za zvaničnu stranicu svog sada već bivšeg kluba, Aalesunda.

"Uvijek je dobar osjećaj vratiti se u domovinu, ali trenutno su mi osjećanja pomiješana. Ovo je bila teška odluka, proveo sam divno vrijeme u Aalesundu i kući nosim samo lijepe uspomene. Nedostajat ćete mi", poručio je Šerbečić za klupsku stranicu Aalesunda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je osmo pojačanje Sarajeva u ovom prijelaznom roku, te 19. ukupno u ovoj sezoni.

Podsjetimo, Šerbečić je sa Aalesundom imao ugovor do kraja naredne sezone, a još uvijek nije poznato na koliko godina je potpisao ugovor sa FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Odlicna dva stopera, samo da budi zdravi a imamo i backup, sada odbrana ima smisla. Naprijed moje Sarajvoooooooo!!!
16 4
DESCHY
Prosječan stoper kojeg igraci poput Boje i penzionera Alispahica naprave budalom u dva derbija sa Željom pa prime osam golova u dva derbija, 5:2 na Grbavici i 1:3 na Koševu a on direktni krivac za tri od osam golova ???
9 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi