Ikić danas napušta FK Sarajevo, Šerbečić se priključio ekipi

Bordo klub se sprema u Antaliji

Ikić danas napušta FK Sarajevo, Šerbečić se priključio ekipi

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Ekspedicija FK Sarajevo od danas će biti skraćena za jedno ime. Naime, krilni nogometaš Ivan Ikić će napustiti bordo klub.

Ikić će karijeru nastaviti u Turskoj, odnosno ostati u Turskoj gdje se priprema bordo klub, ali u novoj sredini. On će obući dres drugoligaša Genclebirligija, a radit će o posudbi od šest mjeseci.

Ikić je u polusezoni iza nas upisao 17 nastupa u Premijer ligi te dodao pet pogodaka i dvije asistencije. Jedan nastup je dodao u Kupu BiH.

Na Koševo je stigao iz NK Široki Brijeg, a sada ga očekuju novi izazovi. Put novog kluba krenut će već danas.

Bazi FK Sarajevo priključio se defanzivac Besim Šerbečić koji će sigurno biti veliko pojačanje. Šerbečić je već nosio bordo dres, a sada je kluba sa Koševa otkupio njegov ugovor iz Aalusenda i on se priključio ekipi u Antaliji.

Oglasi

Šerbečić iza sebe ima odličnu sezonu. Za Aalesund je u svim takmičenjima odigrao 28 utakmica, nekoliko puta je uvršten i u tim kola elitnog norveškog ranga, tako da bi trebao biti veliko pojačanje za tim Mirze Varešanovića.

Ovaj 24-godišnji stoper već ja igrao za Sarajevo s kojim je u sezoni 2019/2020 osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Ukupno je za Sarajevo Šerbečić odigrao 36 utakmica u kojima je postigao dva pogotka uz jednu asistenciju.

Osim titule sa Sarajevom, može se pohvaliti i osvojenim trofejima sa Rosenborgom (prvenstvo, Kup i Superkup), a za slavni norveški klub odigrao je 23 utakmica na kojima je postigao i tri pogotka.

Osim za Sarajevo, Aalesund i Rosenborg, u dosadašnjoj karijeri je branio boje Zvijezde Gradačac i Radnika, a upravo je dobrim igrama u ekipi iz Bijeljine skrenuo pažnju na sebe te je sebi osigurao transfer u Rosenborg.

Očekuje se da uskoro bude i zvanično predstavljen, a jučer je to učinio Ivan Borna Jelić Balta. Hrvatski internacionalac stigao je na posudbu iz Wisle Krakow.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Balta je ranije u karijeri igrao za Koper, Arsenal Kijev, Varaždin, Rudeš i nekoliko njemačkih niželigaša. U Ekstraklasi je na 16 utakmica ove sezone upisao dvije asistencije.

Ranije su u Sarajevo još stigli Renan Oliveira, Giorgi Guliashvili, Almedin Ziljkić, Slaviša Radović, Ilija Martinović i Francis Kyeremeh.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
BLesime BLesime, gdje ćeš u BiH pored Norveške, to ni budala ne bi uradila
1 5
pjanke.sa
Zao mi je Ikica, to je kvalitetan igrac, ali vjerovatno zato smo i dovodili stranca vise jer se znalo da ce on otici. Svuda smo lijepo pokrivenu sada po pozicijama, samo da se uigramo. A kakvi su nam najvatreniji navijaci bice opet za 4 mjeseca hajmo svi napolje.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi