Beširević: Drago mi je da sam ispunio šefove zamisli

Mladi prvotimac Olimpika

Beširević: Drago mi je da sam ispunio šefove zamisli

S. Mlaćo

Olimpik je prethodnog vikenda remizirao u derbiju kola sa Veležom na stadionu Rođeni u Vrapčićima.

Jedan od najbojih pojedinaca u ekipi Dragana Radovića bio je mladi Amar Beširević, koji je ljetos stigao na Otoku sa Grbavice.

– Zadovoljan sam kako sam odigrao na utakmici u Vrapčićima. Bili smo kao tim vrlo dobri, a da je bilo samo malo sportske sreće vratili bismo se iz Hercegovine sa tri boda na svom kontu.

Beširević je dobio zahtjevan zadatak da zaustavi jednog od najbržih fudbalera mostarskog tima i to na za njega neprirodnoj poziciji na desnom boku. Brandao koji je poznat po svojoj prodornosti i brzini, nije napravio ništa, pa se može reći da je svoj zadatak obavio više nego uspješno.

– Svi koji prate ligu znaju kakav je igrač Brandao. Iako sam ljevak, nije mi bio problem igrati na desnoj strani, niti mi je problem igrati bilo koju poziciju na koju me šef stavi. Drago mi je da sam svoj zadatak odradio onako kako su šefovi zamislili i da sam se snašao na za mene novoj poziciji u odbrambenoj liniji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu, koje se igra u nedjelju, na Otoku dolazi ekipa Zvijezde.

– Zvijezda je, kao i mi i Velež, neporažena ekipa u ovoj sezoni. Igraju vrlo tvrdo, primili su samo jedan gol i to govori o njihovoj snazi. Ipak, oni znaju također, da dolaze na Otoku i da smo mi favoriti u ovom duelu. Tri boda ostaju na Otoci, rekao je Beširević.

Top Komentari

AfrikaPaprika
Dobar igrac Olimpik radi pravi posao
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi