Dino Beširović po treći put u idealnom timu kola

Dobre partije pruža u Mađarskoj

Dino Beširović po treći put u idealnom timu kola

A. Beganović

Bosanskohercegovački veznjak Dino Beširović našao je svoje mjesto u idealnom timu 16. kola mađarskog fudbalskog prvenstva.

Naime, u 16. kolu Mezokovesd, čije boje pored Beširovića brani i Marin Jurina, na svom terenu je savladao Puskas Academyju s minimalnih 1:0.

A, upravo je nekadašnji veznjak Radnika iz Bijeljine i Hajduka postigao pobjedonosni pogodak, te je svom timu osigurao tri boda s kojima su se učvrstili u sredini tabele.

"U 7. minuti je pogodio, što se na kraju ispostavilo kao pogodak vrijedan tri boda. Osim pogotka, cijelo vrijeme je igrao s mnogo koncentracije i borbenosti, a svaki njegov pokušak bio je veoma opasan", navodi portal csakfoci koji ga je i uvrstio u idealni tim kola.

Na kraju dodajmo da je Beširović u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 14 susreta, postigao je dva pogotka kojima je dodao i jednu asistenciju, a tri puta je izabran u idealni tim kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi