Ćiviću titula, Hodžić u Evropskoj ligi, Jurina i Beširović ostali bez Evrope

Mađarska

Ćiviću titula, Hodžić u Evropskoj ligi, Jurina i Beširović ostali bez Evrope

E. Škorić

I zvanično je okončano prvenstvo u Mađarskoj, a od ranije je poznato da je Ferencvaroš prvak.

Ferencvaroš je danas u posljednjem kolu ugostio Mezokovesd i svejedno slavio s 1:0, iako nije bilo rezultatskog značaja za domaće. Što se gostiju tiče, oni su tim porazom ostali bez plasmana u Evropu.

U svakom slučaju, tim za koji nastupaju i bh. nogometaši Marin Jurina i Dino Beširović svejedno nije odlučivao sam o sebi, već se nešto pitala i Puškaš Akademija, koja je s pobjedom nad Honvedom (2:1) ovjerila treće mjesto i kartu za kvalifikacije za Ligu Evrope.

Ferencvaroš našeg Eldara Ćivića igrat će Ligu prvaka kao prvak, a osim Puškaša u pretkolima Evropske lige naći će se i MOL Fehervar Armina Hodžića.

Iz lige su ispali sedmostruki prvak mađarske Debrecen i Kaposvar, koji su zauzeli posljednja dva mjesta na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije