Bešlija: Šteta što nismo sinoć pobijedili

Bešlija: Šteta što nismo sinoć pobijedili

Edmir Škorić

Bivši bh. reprezentativac Mirsad Bešlija smatra da nam je sinoć protiv Grčke nedostajalo i malo sreće, te ne dijeli mišljenje mnogih kritičara kako je selektor Mehmed Baždarević pogriješio prilikom taktičke postavke naše igre.

Zmajevi su u Zenici remizirali sa Grčkom (0:0) i taj rezultat nas je ostavio na trećem mjestu, ali Grčku gurnuo prema Mundijalu i Grci su sada u boljoj poziciji nego bh. reprezentacija.

"Dobra i otvorena utakmica po mom mišljenju, šteta što nismo pobijedili. Ne odlučujemo sami o sebi, ali dok postoji šansa za odlazak na Svjetsko prvenstvo treba se boriti", rekao je Bešlija za SportSport.ba, pa je dodao:

"Ne bih rekao da smo podlegli pritisku, jednostavno nismo imali pravo rješenje i Grčka je igrala dobro u defanzivi. Nedostajalo je i malo sreće u nekim situacijama".

Dosta je bilo kritika nakon remija na račun selektora Mehmeda Baždarevića i njegovih pomoćnika, ali Bešlija smatra da za to nema potrebe.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ne mislim da je bilo promašaja u taktici. Selektor je sve lijepo analizirao i mislim da smo svi jednako željeli pobjedu, ali nismo je ostvarili i moramo da što prije zaboravimo ovu noć i da se okrenemo narednim mečevima", zaključio je nekadašnji bh. reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi