Betis i Las Palmas remizirali na Kanarskim ostrvima

Bez pobjednika u prvom susretu Las Palmasa i Betisa

Betis i Las Palmas remizirali na Kanarskim ostrvima

U posljednjem susretu osmine finala španskog Kupa kralja Las Palmas je ugostio Betis, a susret je završen bez pobjednika, rezultat je bio, 1:1.

Domaćin je bolje otvorio susret i prvu priliku stvorio već u šestoj minuti preko Moma. Gosti su sjajnu priliku imali u 10. minuti ali Jorge Molina nije bio ptrecizan. Uslijedio je period bolje igre Las Palmasa, ali domaćin nije mogao do gola. Betis je imao posljednju priliku u prvom poluvremenu da promijeni rezultat, ali je udarac Moline bio neprecizan.

 

Nastavio je Betis sa napadima, a novu priliku Molina je zapucao u 50. minuti susreta. U 67. minuti susreta Betis je zatresao mrežu, a prelijep pogodak postigao je Ruben Castro, nakon asistencije Jorge Moline. Priliku da poveća prednost i postigne drugi gol Castro je propustio u 77. miuti susreta. Las Palmas je kaznio promašaje Betisa u 85. minuti preko Macauleya Chrisantusa. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a putnika u četvrtfinale ćemo saznati u Sevilli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Ruben Castro @spherachannel by SpheraChannel

Chrisantius @spherachannel by SpheraChannel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.