Betis se baš i nije proveo na Mestalli

Primera, 35. kolo

Betis se baš i nije proveo na Mestalli

Edmir Škorić

U pretposljednjem susretu 35. kola španjolske Primere Valencia je deklasirala Betis na Mestalli. Domaći su slavili s 4:0.

Betis se još dobro držao u prvom dijelu, iako nisu imali niti jednu pravu priliku. Valencia ih je imala nekoliko, a preko Brazilac Jonasa poveli su već u šestoj minuti. Postigao je jedan i Adil Rami, ali Francuz je bio u nedozvoljenoj poziciji.

 

U 57. minuti Dorado s leđa ruši Sofianea Feghoulija, a sudac mu pokazuje izravan crveni karton. Brzo su Šišmiši okrunili brojčanu predmoć. Upravo Feghouli ih je kaznio šest minuta kasnije.

 

Sergio Canales je centrirao s lijeve strane, Alžirac postavio nogu i sa šest metara matirao Fabricija. Zatim u 86. minuti Pablo Piatti ubacuje s desne strane, a Roberto Soldado bez većih problema pogađa za 3:0.

 

Konačan rezultat postavio je asistent trećeg gola Piatti u 88. minuti. Kod Betisa je do kraja još isključen Molina. Valencia je tako učvrstila treću poziciju.

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 35. kolo:

Valencia - Betis 4:0 (Jonas 6, Feghouli 63, Soldado 86, Piatti 88)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.