Andaluzija je crvena: Betisova noć za zaborav, fudbaleri i navijači Seville slave
FOTO: EPA

Gradski derbi u La Ligi

Andaluzija je crvena: Betisova noć za zaborav, fudbaleri i navijači Seville slave

H. Zilić

Vikend u španskoj La Ligi bio je u znaku derbija Andaluzije, gdje su koplja ukrstili gradski rivali Betis i Sevilla (0:2) u okviru 13. kola.

Kao i prethodni dueli, tako je i ovaj donio dosta naboja, velike borbe, bilo je i malo varnica, naravno sve što krasi jedan ljuti gradski duel. Na kraju se radovao crveni dio Seville.

Prvi prijeti Betis u osmoj minuti, Fekir je izgradio dobru poziciju, ali izostala je završnica, a Sevilla uzvraća u 19. minuti preko Montiela.

Do novog uzbuđenja čekala se 30. minuta. Acuna je centrirao u šesnaesterac Betisa, a odbrana Betisa u posljednji trenutak izbija loptu ispred napadača Seville. U 36. minuti nova akcija Betisa, Bellerin je pogodio, međutim pogodak je poništen zbog ofsajda.

U finišu prvog poluvremena problemi za Betis. Rodriguez je zbog jednog starta dobio drugi žuti karton i zeleni ostaju s igračem manje.

Nastavak donosi ofanzivniju igru Seville koja je imala namjeru da što prije iskoristi brojčanu prednost na terenu, a to su uspjeli u 55. minuti. Vrlo lijepa akcija gostiju, Ocampos je prošao po strani vratio loptu na vrh šesnaesterca odakle je snažno i precizno šutirao Acuna za vodstvo Seville od 0:1.

Pogodak kao da je dosta poremetio Betis, što igrači Seville koriste za nove napade. Iz jedne takve ofanzive stvorila se prilika Koundea u 75. minuti, ostaje na semaforu 0:1.

Nije se Betis predavao bez obzira na igrača manje. Nakon gola Seville i 20 minuta šoka, bude se u 78. minuti. U šansi je ponovo bio Fekir, ali njegov udarac je blokirala odbrana Seville. Fekir minut kasnije izvodi korner, a ispred Pezelle opasnost otklanja Diego Carlos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrala se 82. minuta kada Sevilla otklanja sve dileme u ovom susretu. Nakon crvenog gola, igrači Betisa postigli su autogol, tačnije to je uradio Bellerin za vodstvo Seville od 0:2, tako da i sreća nije bila saveznik Betisa u večerašnjoj utakmici.

Do kraja meča nije bilo previše uzbuđenja i Sevilla je slavila sa 0:2 tako da će barem do narednog derbija Andaluzija i Sevilla biti obojene u crvenu boju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi