Betisu bod na El Madrigalu
Foto: EPA

Remi Villarreala i Betisa

Betisu bod na El Madrigalu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Villarreala remizirali su danas na svom terenu s Betisom (1:1) u susretu 26. kola španske Primere.

Prvo poluvrijeme ovog susreta donosi bolju igru domaćeg tima. Stvorila je Žuta podmornica nekoliko dobrih prilika, ali je golman gostiju Adan bio na pravom mjestu. 

Imao je svoje prilike i Betis, ali ni Asenjo se nije dao iznenaditi, pa se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Nastavak susreta je donio dva gola, po jedan na obje strane, kao i jedan crveni karton. Domaći tim je poveo u 71. minuti. Dosuđen je penal, a precizan izvođal je bio Bruno za prednost domaćeg  tima od 1:0.

Napadač Villarreala Uche, isključen je u 80. minuti, a prednost igrača više Betis je iskoritio pet minuta kasnije. Za izjednačenje rezultata na 1:1 pogodio je Ruben Castro.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Imala su oba tima do kraja susreta priliku da dođu do pobjede, ali je susret ipak završen bez pobjednika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.