Ivan Beus Diciplinskoj komisiji prijavio člana UO FK Velež!

Od Husnića se očekuje očitovanje

Ivan Beus Diciplinskoj komisiji prijavio člana UO FK Velež! · Saznajemo

A. Beganović

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Ivan Beus, prijavio je člana Upravnog odbora FK Velež, Senada Husnića, Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, nezvanično saznaje SportSport.ba.

Nakon prekinutog susreta između Veleža i Borca zbog utrčavanja na teren navijača mostarskog kluba, a kojeg je Komitet za takmičenje registrovao službenim rezultatom 0:3, član Izvršnog odbora FK Velež Senad Husnić je u medijskim istupima optužio Beusa da je zahtjevao da se Velež isključi iz Premijer lige.

Dan nakon Husnićevih optužbi oglasio se i Beus, koji je odbacio njegove navode, ali i istakao da će zadovoljštinu potražiti i kod nadležnih sudskih organa.

"Demantirati da sam, kako je navedeno, izričito zahtijevao da se FK Velež isključi iz Premijer lige, definitivno je apsurdno, jer je svima jasno da u tome nema i ne može biti istine.

Naime, pravilnici NS/FS BiH po tom pitanju su apsolutno jasni, kako kada je u pitanju nadležnost Disciplinske komisije koja je donijela poznate odluke, tako i kada je u pitanju Pravilnik koji određuje disciplinsku odgovornost.

Želim naglasiti da su takve optužbe potpuno neodgovorne i neistinite, tako da se još više čudim kako ozbiljni ljudi iz Uprave FK Velež mogu tako paušalno i neodgovorno istupati u javnost, a da niti s čime ne potkrepljuju iznesene optužbe. Pojedinci koji ih tako olako iznose moraju biti svjesni vlastite odgovornosti i svojih propusta, a ne tražiti krivca u drugima i lažnim optužbama skretati pažnju medija.

Bez želje da demantiram nešto što nema potrebe demantirati, ipak sam primoran istaći da kao član Izvršnog odbora niti na koji način nisam sudjelovao u donošenju bilo kakvih odluka vezanih za ovaj slučaj, a uostalom nisam niti mogao ako je to potrebno naglašavati.

Na kraju želim također istaći da sam jako razočaran iznesenim neistinama, odnosno koliko su pojedinci spremni ići daleko da bi sa sebe skinuli odgovornost, ali to neka ide njima na obraz.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U svakom slučaju, ove neistine, ali i zlo koje mi se želi nanijeti, sigurno me neće pokolebati i daljnjem radu, a zadovoljštinu zbog iznesenih neistina i kleveta ću potražiti kod nadležnih sudskih organa" izjavio je Beus.

No, to nije sve, odnosno Beus je prijavio Husnića i Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza BiH, koja je od člana UO FK Velež tražila očitovanje. Kada se Husnić očituje biće donijeta konačna odluka u ovom slučaju po Beusovoj prijavi.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Siki_sa
Beus jedan od grobara bh fudbalaa
11 4
gubavica11
BEZ DOKAZA NEMA OPTUZIVANJA !! SAMO DOKAZI SELJACINO IZ VINOGRADA HUSNICU DOKAZI IMAS ILI NEMAS???! NEMAS ;)
6 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi