Bevab igra standardno u ovoj sezoni, a njegovim igrama su zadovoljni trener, ali i navijači kluba s Bilinog polja

Lijevi bek Čelika

Bevab: Krupa ne leži Čeliku, ali sutra uz maksimalan pristup moramo osvojiti tri boda

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u posljednjih osam utakmica imaju samo jedan poraz, dok u posljednjih šest kola ne znaju za pobjedu. Zeničani su ekipa koja u posljednje vrijeme slavo gubi, ali i pobjeđuje. Čelik igra tvrdo, te su utakmice u kojima su akteri crno-crveni pretežno tvrde i s malo golova.

Defanzivac Čelika i standardni član udarne postave Dino Bevab nada se da će Čelik sutra proraditi, te da će iz trećeg pokušaja pobijediti Krupu i učvrstiti svoju poziciju među šest najboljih ekipa u Premijer ligi.

„Znamo kvalitete Krupe, to je ekipa koja definitivno ne leži Čeliku, gledajući rezultate u posljednjih nekoliko utakmica. Porazi od njih su nam došli kao opomena i sigurno da ćemo sutra drugačije pristupiti meču. Mi smo ekipa koja je kod kuće pobijedila Željezničar i Zrinjski, te moramo u utakmicu da uđemo kao favoriti, ali to moramo pokazati i na terenu. Krupa je čvrsta ekipa, koja jako malo šansi dopušta da joj stvori protivnik i koja ima brze igrače za kontranapad, tako da na taj segment moramo obavezno obratiti pažnju“ ističe Bevab.

Kao jedini lijevi bek nezamjenjiv je u postavi Adnana Örneka, a njegove igre mogu dobiti prolaznu ocjenu u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Kada je u pitanju moja konkurencija, to je segment kojima se treba baviti klub, a ne ja kao igrač. Ja na svakoj utakmici dajem maksimum, zadovoljan sam dosadašnjim igrama, ali može to i puno bolje. Bitno je da smo mi stabilni kao ekipa, kada fali par igrača, mi se skupimo i kompaktni smo. Izuzev Širokog, niko nas nije nadigrao, još kada se malo uigramo i popravimo igru prema naprijed, bit ćemo pravi tim“ kazao je Bevab.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi