Pomoćnik Adnana Orneka vjeruje da će Čelik sutra iz trećeg pokušaja ove sezone pobijediti tim Krupe

Trener Čelika pred sutrašnju utakmicu

Šerbo: Nadamo se da ćemo iz trećeg pokušaja uspjeti pobijediti Krupu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u okviru 12. kola Premijer lige BiH dočekuju tim Krupe. Ovo će biti treći duel ovih ekipa, a prethodna dva u svoju korist riješila je ekipa Krupe.

Zeničani nakon dva remija u posljednja dva kola, te ukupno šest utakmica bez pobjede, sutra žele da prekinu tu seriju utakmica bez pobjede, a nasuprot sebe će imati kvalitetnog protivnika, koji sigurno ima svoje ambicije za sutrašnji duel.

Danas je održana i press konferencija na stadionu Bilino polje, gdje su se prisutnima obratili pomoćni trener Bakir Šerbo i nogometaš Dino Bevab.

Pomoćnik Adnana Örneka, očekuje sutra tešku utakmicu, osvrnuo se na igrački kadar, ali i probleme s realizacijom koje ima klub s Bilinog polja.

„Sutra nas očekuje teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika, koji nas je pobijedio u prethodne dvije utakmice. Bez obzira a kvalitete protivnika, nama sutra igraju samo tri boda, učinit ćemo sve da pobijedimo i ostanemo pri vrhu tabele. Kada je u pitanju igrački kadar u ekipu se vračaju Karamatić i Jamak, dok će zbog povrede ovu utakmicu propustiti Salčinović i Jurina. Atmosfera u ekipi je dobra, ostatak ekipe je spreman i nadam se uz jednu maksimalnu borbenost možemo sutra slaviti“, ističe Šerbo.

Trener Zeničana vjeruje u dobar pristup, te da neće dozvoliti Krupi da slavi i u trećoj utakmici kontra Čelika.

„Pristup igrača na svim utakmicama je na visokom nivou, mi smo od Krupe poraženi u prvom kolu Premijer lige, tada ekipa nije bila ni kompletna, a i ja sam stigao tri dana pred početak prvenstva. Sada su znatno drugačije okolnosti, znamo šta Krupa može i šta mi možemo, tako da se nadam da ćemo sutra konačno pobijediti i osvojiti tri boda“, nada se Šerbo.

Najveći problem Čelika u dosadašnjem dijelu prvenstva je igra prema naprijed i sama realizacija

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Definitivno da nam je realizacija najveći problem, sve do šesnaesterca ide dobro, igramo pas igru, ali najveći problem je realizovanje tih šansi. Pojačano na treninzima radimo na tome segmentu i iskreno se nadamo da će već sutra taj segment proraditi. Nismo još odlučili ko će sutra istrčati na teren, moguće je da bude nekih malih promjena, ali o tome ćemo odlučiti nakon današnjeg treninga“, kazao je Šerbo.

Mogući sastav Čelika: Ružić, Livaja, Vrhovac (Miletić), Karamatić, Bevab, Šišić, Jamak, Grahovac, Okić, Dedić, Dilaver (Nikolić).

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi