Bevab je u drugom dijelu sezone jedina opcija na poziciji lijevog beka

Lijevi bek Zeničana

Bevab: Pobjedom protiv Slobode zadržati nadu u opstanak

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra na Bilinom polju dočekuju Slobodu iz Tuzle u okviru Lige za opstanak. Zeničanima igra samo pobjeda, za ostanak nade u borbi za opstanak. Svi igrači na prošloj utakmici u Gabeli su podbacili, a sutra će pokušati da se iskupe za taj poraz, koji će ih vjerovatno i koštati Premijer lige.

Jedan od najstandardnijih nogometaša u proljetnom dijelu je lijevi bočni Dino Bevab, koji se osvrnuo na prošlu utakmicu, najavio sutrašnji duel protiv Slobode, te se osvrnuo i na svoje igre u crno-crvenom dresu.

„Mi smo u svlačionici svjesni šta smo uradili i prokockali u Gabeli, niko nije kriv sem nas igrača koji smo podbacili, ne znam šta se desilo, ali odigrali smo veoma lošu utakmicu. Sutra bez obzira ko nastupi mora dati i više od svog maksimuma, jer treba nam pobjeda, sve drugo zna se šta predstavlja za naš klub“, ističe Bevab.

Remi protiv Borca i poraz u Gabeli sutra će sigurno uticati i na posjetu, te podršku navijača

„Mi smo toga svjesni, nama je najviše žao te utakmice protiv Borca, koju smo realno trebali pobijediti. Imali smo prilike u prvom i drugom poluvremenu i nakon crvenog kartona, stvarno je bilo lijepo igrati u toj atmosferi pred velikim brojem gledatelja, ali nam je žao konačnog ishoda i svi smo bili razočarani nakon te utakmice“, kaže defanzivac Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedan je od rijetkih igrača u Premijer ligi, koji na svojoj poziciji nema alternativu

„Iskreno nikada nisam gledao na to, da sam možda jedini lijevi bek u ekipi. Svoje obaveze shvatam profesionalno, imao sam i upalu pluća, žurio sam da se što prije vratim na teren da pomognem ekipi. Ko je profesionalac mislim da mu to ne smeta, ali sigurno da ne bih škodilo da na svakoj poziciji imamo dva kvalitetna igrača“, kazao je Bevab.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Odmut
Kad je dzenaza?
3 1
Odmut
Ma gasite vise ovu sramotu od kluba..Fuade jarane daj nam KF Rudar.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi