Bez Ahmetovića, Bilbije, Štilića, Vranješa...: Kako izgleda najskuplji tim Premijer lige?

Nakon smanjenja vrijednosti

Bez Ahmetovića, Bilbije, Štilića, Vranješa...: Kako izgleda najskuplji tim Premijer lige?

A. Čaušević

Posljednjim ažuriranjem cijena na specijaliznovanom portalu Transfermarkt opala je vrijednost svim fudbalerima Premijer lige BiH. 

Nakon smanjena vrijednosti Premijer liga BiH više nema igrača milionske vrijednosti. Vladanu Kovačeviću koji je i dalje najskuplji eksponat u bh. eliti je cijena opala za 100.000 eura te golman Sarajeva sada vrijedi 900.000 eura.

Inače, u timu sastavljenom od najskupljih fudbalera lige prema Transfermarktu dominira upravo Sarajevo. Lider na prvenstvenoj tabeli pored Kovačevića ima još pet predstavnika. Tu su još igrati iz Željezničara, Slobode, Borca i Širokog Brijega.

Među stativama se nalazi Kovačević, stoperski tandem čine fudbaleri iz sarajevskih rivala: Besim Šerbečić (725.000 eura) te Aleksandar Jovanović (525.000 eura). Bekovske pozicije su rezervisane za bh. fudbalske nade Selmira Pidru (625.000 eura) te Amara Beganovića (350.000 eura).

Pozicije centralnih veznih drže Petar Bojo (525.000 eura) te Tino Sven Sušić (650.000 eura) koji je zimus stigao u Premijer ligu BiH. Ispred njih je bh. reprezentativac Amar Rahmanović (475.000 eura).

Krilne pozicije bi zauzeli povratnik Goran Zakarić (550.000 eura) te Benjamin Tatar (550.000 eura) koji se do prekida prvenstva nalazio u sjajnoj formi. Centralni napadač je Dražen Bagarić (350.000 eura).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukupna vrijednost tima iznosi 6 miliona i 225.000 eura. S obzirom na izostanak nekih od najboljih igrača kao što su Semir Štilić, Mersudin Ahmetović, Nemanja Bilbija i Stojan Vranješ iako je ova ekipa najvrijednija čini se da da nije i najidealnija.

Inače, Ahmetovića i Štilića Transfermarkt procjenjuje na po 325.000 eura. Nemanja Bilbija vrijedi 50.000 više, a Vranješ 25.000 manje od fudbalera Sarajeva i Željezničara.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi