Bez golova u derbiju Seville, Espanyol bolji od Las Palmasa

Primera, 16. kolo

Bez golova u derbiju Seville, Espanyol bolji od Las Palmasa

Ekipa Espanyola slavila je domaću pobjedu protiv Las Palmasa u okviru 16. kola Primere, dok su nešto kasnije u velikom derbiju Seville Real Betis i Sevilla odigrali bez golova.

Espanyol je u veoma bitnom meč donjeg dijela tabele slavio kući protiv Las Palmasa rezultatom 1:0. Jedini pogodak na meču djelo je Caiceda u 67. minuti. Domaći su ovom pobjedom uspjeli da se probiju do 12. mjesta, dok je Las Palmas ostao u opasnoj zoni i 19. je.

U velikom derbiju Seville domaći Real Betis i ekipa Seville razočarali su navijače. Meč je završen nepopularnim rezultatom 0:0, a jedino što su gledatelji mogli vidjeti je čak 12 žutih kartona, edam za domaće i dva manje za goste.

Betis je nakon ovog remija ostao 11. na tabeli, dok je Sevilla sada sedma.

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.