Bez gostujućih navijača u dvomeču finala Copa Libertadoresa
(Foto: EPA) Ni na dva Superclasica koja slijede nećemo vidjeti gostujuće navijače, iako je riječ o Copa Libertadoresu, a ne argentinskom prvenstvu.

Klubovi odlučili

Bez gostujućih navijača u dvomeču finala Copa Libertadoresa

Desetog novembra će se odigrati prva finalna utakmica Copa Libertadoresa u kojoj će snage odmjeriti najveći argentinski rivali Boca Juniors i River Plate.

Ipak, kao što je to slučaj u prvenstvu Argentine, ni u finalu Copa Libertadoresa nećemo vidjeti gostujuće navijače na stadionima.

U argentinskom klupskom fudbalu zabrana za gostujuće navijače je na snazi od 2013. godine, a čelnici Boce i Rivera su odlučili da je najbolje da se ona prenese i na finala najvećeg klupskog južnoameričkog takmičenja.

Ipak, to ne bi trebalo umanjiti spektakl, pošto svaki Superclasico opravda očekivanja, pa se nadamo sjajnoj utakmici i na Bomboneri 10. novembra i na Monumentalu, 14 dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi