Boci će pravi problemi da nastanu tek ako osvoji Copa Libertadores
Qatar Airways je sponzor Boce za pet godina, pa ako ovaj tim osvoji Copu Libertadores i ode na Svjetsko klupsko prvenstvo, kako će onda igrati?

Zbog sponzora

Boci će pravi problemi da nastanu tek ako osvoji Copa Libertadores

Edmir Škorić

Boca Juniors i River Plate igrat će finale Copa Libertadoresa, što bi mogao da bude ozbiljan problem u Argentini.

Dva najveća argentinska kluba prvi put će igrati jedan protiv drugog u borbi za prvaka Južne Amerike, pa je za očekivati puno stvari koje ne priliče nogometnim događajima.

Prvi meč igra se 10. novembra na Bomboneri, a revanš je 14 dana kasnije na Riverovom Monumentalnu. U Buenos Airesu će sve da gori u te dvije večeri.

Ali Boca bi mogla da ima problem ako osvoji trofej. Naime, ukoliko bude prvak Južne Amerike, igrat će Svjetsko klupsko prvenstvo u Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 17. do 22. decembra, a zbog sponzora na dresu imat će probleme.

Qatar Airways je glavni sponzor Boce, a Katar od 2017. godine ima problema s Emiratima, kao i sa Egiptom, Jemenom, Bahreinom i Saudijsom Arabijom. Oni svi tvrde da Katar organizuje terorističke organizacije, pa su im uveli sankcije.

Boca ne bi smjela sa glavnim sponzorom igrati SP za kluboev u Abu Dhabiju, ali sigurno je da će se već pronaći neko rješenje ukoliko Boca stigne do naslova Copa Libertadoresa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti