Bez iznenađenja u Capital One kupu

Sigurne pobjede favorita

Bez iznenađenja u Capital One kupu

S. Bošković

Kompletirano je i prvo kolo engleskog Capital One kupa, a večerašnje utakmice nisu donijele iznenađenja, no zato je bilo pogodaka.

Preston je ove sezone u dobroj formi, a to su fudbaleri ovog tima pokazali kao gosti kod Crewea. Trećeligaš nije imao šanse protiv drugoligaša, a krajnji rezultat je glasio 3:1.

Već nakon 15 minuta igre bilo je 0:2. Pogodili su Hugill iz penala, te Keane. U 36. minuti smanjio je King. Ipak, u drugom dijelu utakmice nije bilo snage za preokret, a par minuta prije kraja Brownhill je povisio na 3:1. 

S identičnim rezultatom Oldham je poražen od Middlesbrougha. Wildschut i Stuani su pogađali za goste, dok je poraz domaće ekipe ublažio Phillskirk duboku u sudijskoj nadoknadi.

Portsmouth je savladao Derby County s 2.1. U prvih 45 minuta nije bilo uzbuđenja, da bi u drugom McGurk doveo domaćine u vodstvo. Ipak, Schakell u 73. minuti vraća utakmicu na početak, a Chaplin tri minute kasnije podiže na 2:1, za nekad jakog engleskog prvoligaša.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Capital One kup, 1/64 finala: 

Crewe-Preston 1:3 (King 36', Hugill 5', Keane 13'. Brownhill 86')
Oldham-Middlesbrough (Phillskirk 90+3', Wildschut 23', Stuani 41', 61')
Portsmouth-Derby 2:1 (McGurk 49', Chaplin 76', Shackell 73')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti