Bez iznenađenja u engleskom Capital One Kupu

Sigurni timovi iz Premeirshipa

Bez iznenađenja u engleskom Capital One Kupu

Midhat Šljivak

Večeras je odigrano još sedam utakmica drugog kola engleskog Capital One Kupa, a timovi iz Premiershipa su ostvarili plasman u naredno kolo.


Aston Villa je lagano savladala niželigaša Roterham sa 3:0. Već nakon prvog poluvremena pobjednik se znao nakon golova Weimanna u 19. i Bentekea u 40. minuti susreta. Konačan rezultat od 3:0 je u 52. minuti postavio Delph.

Stoke City za kojeg nije branio Asmir Begović također je prošao u narednu fazu takmičenja. Stoke  je sa 3:1 savladao Wallsal, a sva tri gola za domaći tim je postiga Kanwayne Jones, dok je za goste pogodio Hemmings.

Od premijerligaša slavio je i Cardiff i to sa 2:0 na gostovanju kod Accringtona. Golove za velški tim postigli su Meynard u 60. i Gestede u 62. minuti susreta.  Newcastle je s 2:0 savladao na gostovanju Morecambe, a oba gola je postigao Shola Ameobi u 84. i 94. minuti susreta.

Everton se dosta mučio sa ekipom Stevenagea, a na kraju su nakon produžetaka slavili s 2:1. Freeman je u 35. minuti doveo goste u vodstvo, a u nadoknadi prvog poluvremena je izjednačio Deulofeu. Prolaz Evertonu je u 115. minuti obezbijedio Fellaini.


Prolaz dalje osigurao je Watford koji je izbacio Bournemouth sa 2:0, dok je Nottingham nakon produžetka savladao Milwall 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.