Bez konsenzusa oko izbora novog selektora?

"Gdje je, ba, zapelo"

Bez konsenzusa oko izbora novog selektora?

Sjednica Izvršnog odbora NSBiH još je u toku. Fudbalska vlada počela je besjedu u 12 sati, a trenutno je u proceduri rasprava o sedmoj tačci dnevnog reda - izboru novog selektora fudbalske reprezentacije.

Prema nezvaničnim saznanjima SportSport.ba, još uvijek nije došlo do konsenzusa oko izbora kandidata predloženog od strane Stručne komisije u sastavu Osim, Kajtaz, Bajević, Misimović, a to je Meho Kodro.

Članovi Izvršnog odbora podijeljeni su u mišljenjima, što ne znači da će do kraja sjednice naći zajednički jezik. Trgovina i interesi ipak su najznačajniji u svemu.

Zanimljivo je također da je član Mato Jozić prije vremena napustio sjednicu. Jozić je, inače, ministar pravde u Vladi FBiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Mnoge novinarske ekipe još uvijek se mrznu ispred Trening centra reprezentacije u Zenici, iščekujući odluku. Meho Kodro ili prolongiranje do naredne sjednice.

Za potvrdu novog selektora potrebno je 12 glasova od 15 članova IO.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi