Bez pobjednika u duelu Veleža i Sarajeva
Bordo tim je poveo golom novajlije Halilovića, ali je Velež u nastavku izbjegao poraz i pokazao u ovom meču da zaslužuje više od trenutnog položaja u Prvoj ligi FBiH

Pripremni meč u Mostaru

Bez pobjednika u duelu Veleža i Sarajeva

E. Škorić

Nogometaši Veleža i Sarajeva odigrali su 1:1 u pripremnom meču na pomoćnom terenu stadiona Rođeni.

U sklopu priprema za nastavak sezone u Prvoj, odnosno Premijer ligi BiH, stari rivali Velež i Sarajevo odmjerili su snage u Mostaru, a u duelu sa nekoliko dobrih šansi viđena su dva gola i završeno je mirljubivim rezultatom 1:1.

Rano je Sarajevo zaprijetilo, ali u četvrtoj minuti Bobić brani udarac Halilovića, koji je nedavno stigao u redove bordo tima. U 17. minuti Bekić je probao, ali nije bilo promjene.

Potom Bekić ubacuje u 21. minuti, a Halilović s nekoliko metara ne uspijeva zatresti mrežu Mostaraca. Koju minutu kasnije Sarić je gađao iz slobodnjaka, ali iznad gola.

Tek u 27. minuti prijetnja i na gol Sarajeva, Mujezinović iz slobodnog udarca nije bio dovoljno precizan.

Sarajevo je povelo u 29. minuti, kada je Rahmanović uposlio Halilovića, ovaj nakon lažnjaka zatresao mrežu Rođenih. Do kraja prvog dijela Ćosić je imao šansu za Velež, no ostalo je 1:0 za goste iz Sarajeva.

Nakon nekoliko minuta igre u nastavku Velež dolazi do izjednačenja, pošto je Mujanović iskoristio slabu reakciju bordo odbrane i matirao Adilovića, koji je u drugom dijelu stao na gol umjesto Pavlovića.

U drugih 45 minuta treneri su mijenjali timove, bilo je po nekoliko šansi na obje strane, no nije se više rezultat mijenjao. Behram je prijetio prema golu Sarajeva, dobru šansu imao je i Mujezinović, a na drugoj strani Kuzmanović nije uspio da pogodi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež - Sarajevo 1:1 (Mujanović 50/ Halilović 29)
Velež: Bobić, Alikadić, Imamović, Kuduzović, Doljančić, Čosić, Zvonić, Kulović, Mujezinović, Ovčina, Mujanović.

Sarajevo: Pavlović, Bekić, Adukor, Mihojević, Sarić, Mustafić, Šabanović, Hebibović, Rahmanović, Halilović, Ahmetović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

topalovic
Pa ne mozemo drugoligasa dobiti,..ubi se Husrefe konju.
0 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi