Bez problema za favorite
Nvarro i ekipa odradili još jedan lakši trening

Nove pobjede Španije, Srbije, prva Bugarske

Bez problema za favorite

M. Maksimović

Aktuelni prvaci Španjolci, odradili su još jedan lagani posao u prvom krugu takmičenja. Portugal nikako nije mogao biti ravnopravan suparnik braći Gasol, Rubio, Navarru, Calderonu i ostatku društva.

Na kraju je to završilo 87:73 uz 20 poena Pau Gasola, 17 Navarra.Marc Gasol je skoro stigao do double - double učinka sa 10 poena i 9 skokova, dok je Fernandez sakupio 6 asista. Na suprotnoj strani António Tavares se istakao sa 17 poena, Andrade je uz 11 poena sakupio i 7 skokova.

Srbija je protiv Latvije stvari postavila na svoje mjesto vrlo brzo.Krenulo je sa 11-0, završilo se u prvoj dionici sa 23:7. U pobjedi 92:77 Krstić je ugradio 23 poena, Savanović 19 poena. U poraženoj selekciji je čak pet igrača bilo dvocifreno, a petorku je predvodio Freimanis sa 19 poena.

Najmanje atraktivna je grupa D u kojoj je Bugarska proslavila svoju prvu pobjedu također danas Utakmica je odlučena u posljednjih 60 sekundi. Ivanov je poentirao za 67:65, Faison je promašio na drugoj strani. Rowland je vratio Belgiju u život, ali to ne koristi Beghin koji gubi loptu. Na kraju je Ivanov pogodio jedno od dva bacanja, Van Rossom je promašio tricu. Earl Rowland kod Bugarske 22 poena, Sam Van Rossom kod Belgije 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije