Bezobrazluk žestoko kažnjen: Kean i Zaniolo neće igrati ni za seniorski tim Italije

Konstantno kasnili na treninge

Bezobrazluk žestoko kažnjen: Kean i Zaniolo neće igrati ni za seniorski tim Italije

E. Čaušević

Moise Kean i Nicolo Zaniolo nisu nastupili za mladu reprezentaciju Italije na Evropskom prvenstvu protiv Belgije.

Italija je sa 3:1 uspjela da pobijedi Belgiju i nastavi utrku za plasman u polufinale Evropskog prvenstva. Azzurri su u ovoj utakmici bili bez Moisea Keana i Nicola Zaniola koji su kažnjeni zbog kašnjenja na trening.

Selektor mlade selekcije Italije, Luigi Di Biagio, nije imao milosti i odlučio je kazniti ovaj dvojac neigranjem protiv Belgije. Ovaj potez je oduševio javnost u Italiji koja smatra da je na taj način pokazao da se neće tolerisati nepoštovanje bez obzira što su možda i glavni igrači ovog tima.

No, Kean i Zaniolo bi mogli biti još više kažnjeni od selektora Italije. Roberta Mancinija, koji je prema svemu sudeći neće pozvati na mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje Italija igra u septembru protiv Armenije i Finske.

Kean i Zaniolo su bili dio tima u mečevima protiv Grčke i Bosne i Hercegovine, a onda su prekomandovani u mladu selekciju za mečeve Evropskog prvenstva. Ipak, loše ponašanje i kašnjenje na trening ih je žestoko koštalo.

Kako je Di Bigagio rekao nije problem kada neki igrač zakasni dva ili tri puta na trening, ali kada to uradi deset puta onda mu se jednostavno ne može progledati kroz prste.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi